miércoles, diciembre 23rd, 2009...21:28

ECOSIA, el buscador ecològic

Jump to Comments

Ecosia és un buscador ecològic, basat en el motor de Bing i Yahoo!, nascut el passat 6 de desembre. Es tracta d’una web independent i sense ànim lucratiu que declara que com a mínim el 80% dels seus ingressos per cerques van destinats a un programa de protecció de la selva tropical que duu a terme WWF (World Wide Fund for Nature, o Fons Mundial per la Natura), a la regió brasilera de l’Amazones.
PortadaEcosia
Aquest buscador naix a partir de les inquietuds d’un grup d’amics preocupats per el medi ambient. Així, pensaren en la creació d’un buscador més ecològic que els existents fins al moment o, si més no, que contribuís a la millora del planeta. La idea, segons conta Christian Kroll, fundador d’ Ecosia, és donar un mínim del 80% dels ingressos per salvar la selva tropical, ja que “gràcies als enllaços patrocinats, els buscadors generen milers de milions cada any. (…) Ecosia creu que hi ha una manera més ecològica d’utilitzar eixe gran benefici i que els diners es podrien emprar millor en la lluita contra el calfament global”. L’empresa senyala que, amb cada cerca, els usuaris d’Internet podran reduir el seu impacte de diòxid de carboni i ajudar a previndre el canvi climàtic, ja que cada busca (de franc) a la web salva 2m2 de selva tropical, segons els seus càlculs.
EstadistiquesEcosia
A més, cal destacar que els servidors del buscador funcionen amb energies renovables, reforçant així el seu “caràcter” ecològic.

Per a donar-se a conèixer, Ecosia a emprat xarxes socials com Tuenti i Facebook, i també els vídeos pujats a Youtube, com el que mostraré a continuació:
[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/r7yU6_xn4Tw" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Les notícies sobre aquest nou buscador s’han extés ràpidament arreu del planeta. Així, la distribució de cerques per països seria la següent:
DistribucionPaisesEcosia
Espanya és, segons aquest gràfic amb dades d’ahir, el cinqué país que més empra Ecosia per a les seues cerques, amb un 7,47% del total. Per davant estarien Alemanya (28,66%), Itàlia (17,44%), EEUU (17,42%) i Suècia (12,57%).

En un principi, amb Ecosia es poden obtenir resultats igual de bons que amb altres buscadors com Google o Yahoo!, així que no hi ha excusa per provar d’utilitzar-lo. Sense sortir de casa ni invertir econòmicament, només “navegant per Internet”, podrem ajudar al nostre planeta.



Deja una respuesta


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 7 2 ?